Søg
Close this search box.

Friheden, Hvidovre

Boligselskabet Friheden og KAB valgte Adserballe & Knudsen til at renovere 22 boligblokke med i alt 123 opgange. Der er tale om en helhedsrenovering af 1.170 boliger både indvendigt og udvendigt.

Kort om projektet

Arbejdet blev udført i storentreprise og strakte sig over fire år. Adserballe & Knudsens opgave var blandt andet at energioptimere tag og facade.

Renovering af facader alene omfattede et areal på mere end 50.000 m2.

Proces

Adserballe & Knudsen stillede med et stærkt hold af bygge- og projektledere på funktionærsiden samt egne håndværkere, der skulle løfte denne opgave. Cirka 20 procent af entreprisen blev håndteret i egenproduktion.

Beboerkoordinering var et fokusområde, der blev tilrettelagt i byggeprocessen for at tilstræbe, at beboere og naboer oplevede færrest mulige gener.

Teknisk beskrivelse

Uden på det eksisterende tag er der blevet lagt nyt varmt tag med ensidig hældning. Facaden er blevet isoleret udvendigt med et nyt ekstra lag og et pudslag.

Overalt er døre og vinduer blevet skiftet. Der er alene cirka 10.000 vinduer i alt.

Derudover er lejligheder blevet sammenlagt i fire opgange, og byggesagen omfattede endvidere udskiftning af vand- og afløbsinstallationer inkl. ny sanitet, etablering af mekaniske ventilation, udskiftning af kloakker samt etablering af LAR og landskabsarbejder.

Projektet blev delt i tre etaper med fem-seks blokke i hver, der blev udført i en glidende proces.

Fakta

ROLLE: Storentreprenør
BYGHERRE: Boligselskabet Friheden, Afd. Friheden I v/KAB
ARKITEKT: Friborg & Lassen
INGENIØR: JPE Rådgivning, Henrik Larsen Rådgivende Ingeniørfirma
LANDSKAB: LIW Planning
KONTRAKTSUM: 357 mio. kr.
PERIODE: 2015-2019

Renovering

Tøndehvælv, Ballerup

Renovering

Tingbjerg, Brønshøj

Renovering

Solbjerg Have, Frederiksberg