Søg
Close this search box.

Timianhaven, Havdrup

Adserballe & Knudsen har opført 44 familieboliger i træ for Boligselskabet Domea. Det samlede boligareal er 3.710 m2, og arealet i de enkelte boliger varierer fra 42-105 m2.

Kort om projektet

Timianhaven er et af en række større træbyggerier, som Adserballe & Knudsen satte i gang i 2017. Familieboligerne er blevet opført med CLT (Cross-Laminated Timber) som de konstruktionsbærende elementer.

Projektet omfattede opførelsen af 44 boliger, heraf 35 i to etager og ni i én etage samt et fælleshus på matrikel 1a i Havdrup, der udgør 125 m2.

Proces

Arkitekt og bygherrerådgiver, Vandkunsten, stod bag projektet, der blev udbudt med metodefrihed for entreprenøren.

Adserballe & Knudsen introducerede CLT som løsning, og i tæt samarbejde med bygherreorganisationen færdigprojekterede vi byggeriet.

At bygge med en ny teknik og et materiale, der sjældent bliver brugt herhjemme, krævede mange ressourcer i projekteringsfasen fra de forskellige parter.

Det er dog en investering, der betaler sig, for når man får styr på alle detaljer i projekteringen, skaber man grobund for en yderst effektiv opførelse.

Teknisk beskrivelse

Boligerne er blevet opført som rækkehuse fordelt på otte blokke med CLT-elementer i stueetagen og tagkassetter i træ på førstesalen.

Adserballe & Knudsen var totalentreprenør på sagen og havde 100 procent egenproduktion på tømrerarbejdet.

Fakta

ROLLE: Totalentreprenør
BYGHERRE: Boligselskabet Domea Solrød
ARKITEKT: Vand
INGENIØR: Dominia
KONTRAKTSUM: 45 mio. kr.
PERIODE: 2017-2018

Træbyggeri

Toppen, Trekroner

Nybyggeri

Sømmes Vænge, Roskilde

Træbyggeri

Skousbo, Viby Sjælland