Søg
Close this search box.

Søgården, Glumsø

Søgården er del af initiativet 4 til 1 planet, som et blandt 13 projekter, der er udvalgt af Realdania og VILLUM FONDEN # VELUX FONDEN (THE VELUX FOUNDATIONS) til at bygge boliger med et klima-aftryk på 2,5 kg CO2-ækv/m2/år.

Søgården skal rumme 44 almennyttige boliger fordelt i en cirkulær bebyggelse på tre etager omkring et samlende gårdrum til beboerne. Det udføres som et cirkulært byggeri med en glasfacade af genbrugsvinduer mod gårdhaven, der skaber en klimazone af passiv solvarme og rammen om et unikt socialt fællesskab.
 
ambitionen om at opnå en markant CO2-reduktionen har ført til en komplet omprojektering af det oprindelige byggeri. Processen er en inspirerende øvelse i optimering af løsninger og minimering af ressourcer, hvilket afspejler sig positivt i både CO2-aftrykket og økonomien.

Det er det sidste projekt i vores rammeaftale BOLIG-III, der siden 2017 har kastet følgende projekter af sig: Skademosen, Toppen, Skousbo I + II og Vibehaven.
 
Søgården er en af tre totalentreprise-aftaler, vi i december 2022 indgik med Boligselskabet Sjælland. Der forventes opstart ultimo 2023.

Illustrationer: Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Fakta

ROLLE: Totalentreprenør
BYGHERRE: Boligselskabet Sjælland
ARKITEKT: Vilhelm Lauritzen Architects
INGENIØR: Holmsgaard Rådgivende Ingeniører
LANDSKAB: Thing Brandt Landskab
KONTRAKTSUM: 49 mio. kr.
PERIODE: 2023-2025

Nybyggeri

Vibehaven, Ringsted

Nybyggeri

Sømmes Vænge, Roskilde

Nybyggeri

Mariendalsvej, Frederiksberg