Søg
Close this search box.

Skademosen, Trekroner

Adserballe & Knudsen har opført 44 almene træboliger for Boligselskabet Sjælland med det banebrydende byggesystem CLT FLEX. Systemet forener bæredygtigt, innovativt og effektivt byggeri.

Kort om projektet

Adserballe & Knudsen indgik i 2017 en rammeaftale med Boligselskabet Sjælland om nybyggeri af mere end 200 almennyttige boliger.

Der er tale om et opsigtsvækkende byggeprojekt, da de mange boliger er blevet opført med FSC-mærket træ som det konstruktionsbærende materiale.

Rammeaftalens byggerier skal opføres i krydslaminerede CLT-elementer (Cross Laminated Timber), og Skademosen er det første byggeri under denne aftale.

Ved at erstatte beton med trækonstruktioner i det 4.146 m2 store byggeri har vi undladt at udlede 746 tons CO2. Det viser beregninger fra vores ingeniør.

Proces

I samarbejde med tegnestuen Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Holmsgaard Rådgivende Ingeniører har Adserballe & Knudsen udviklet byggesystemet CLT FLEX, der tilgodeser bygherrens udtrykte behov for øget fleksibilitet i byggeriet.

Udviklingen af byggesystemet krævede ekstra ressourcer i projekteringsfasen, men det var en investering, der betalte sig på grund af store besparelser i selve opførelsen.

Adserballe & Knudsen var totalentreprenør på sagen og varetog projekteringsledelsen i tæt dialog med bygherre og rådgivere.

Teknisk beskrivelse

I Skademosen er der blevet opført 44 1-, 2-, 4- og 5-værelses boliger på 30-115 m2.

Boligarealet er i alt 4.146 m2.

Boligerne er fuldt udstyret, men har et begrænset antal skillevægge, så beboerne har størst mulig indflydelse på den funktionelle indretning af egne hjem.

Byggeriet er blevet opført efter 2020-krav.

Fakta

ROLLE: Totalentreprenør
BYGHERRE: Boligselskabet Sjælland
ARKITEKT: Vilhelm Lauritzen Arkitekter
INGENIØR: Holmsgaard
LANDSKAB: Thing Brandt Landskab
KONTRAKTSUM: 52 mio. kr.
PERIODE: 2018-2019

Træbyggeri

Toppen, Trekroner

Træbyggeri

Timianhaven, Havdrup

Nybyggeri

Sømmes Vænge, Roskilde