Søg
Close this search box.

Læhegnet, Albertslund

Adserballe & Knudsen har været totalentreprenør på dette boligprojekt i Albertslund Kommune. Byggeriet bestod af 51 rækkehuse i to etager med private haver og terrasser samt 100 lejligheder med store altaner fordelt på to blokke.

Kort om projektet

Projektet blev udviklet i samarbejdet med SVANEN, der købte grunden, som er udstukket af COOP’s arealer i Albertslund. På rådgiversiden sidder P+P arkitekter og AB Clausen A/S – Rådgivende Ingeniører. Bygherrerådgiver var SANDKJÆR.

I alt er der blevet opført 14.300 boligkvadratmeter til privat udlejning. Med gode udearealer og kvalitetsboliger sigter projektet mod den kræsne lejer, der ønsker en moderne bolig i høj kvalitet.

Proces

Entreprisen blev vundet igennem forhandling med SVANEN Gruppen, der var developer på sagen. I samarbejde med arkitekt- og ingeniørrådgiverne har Adserballe & Knudsens projekteringsansvarlige gennemført hovedprojektet.

Adserballe & Knudsens projektfolk indgik rutinemæssigt i projekteringen af totalentrepriser, hvor de sikrede, at byggeprogrammet kunne gennemføres i henhold til aftalt kvalitet, tid og økonomi.

I opstartsperioden var der fire funktionærer tilknyttet sagen. I løbet af byggeprocessen blev der opmandet.

Da sagen var på sit højeste, var der mere end 100 håndværkere på byggepladsen.

Teknisk beskrivelse

Der er blevet opført 8.800 m2 teglstensfacade, som indeholder mønstermurværk for at give et spil i facaden. Desuden er der blevet monteret flade paptage, træ-alu vinduer og altaner med glasværn.

Indvendigt er der blevet monteret hvide køkkener, præfabrikerede badekabiner og trægulve med ekstra slidlag. Samtlige boliger er blevet forsynet med gulvvarme, selvstændige fjernvarmeunits og ventilationsanlæg.

På karrébyggerierne er der blevet monteret indvendige terrazzotrapper samt elevatorer i alle seks opgange.

I forbindelse med byggeriet skulle 70.000 tons jord bortfjernes. I overensstemmelse med lokale bestemmelser blev det bortfjernet internt i Albertslund Kommune, hvor det skulle anvendes som støjvold ved Hulbjerg Bakke.

Fakta

ROLLE: Totalentreprenør
BYGHERRE: SVANEN
ARKITEKT: P+P Arkitekter
INGENIØR: AB Clausen A/S – Rådgivende Ingeniører
KONTRAKTSUM: 182 mio. kr.
PERIODE: 2019-2021

Nybyggeri

Vibehaven, Ringsted

Nybyggeri

Sømmes Vænge, Roskilde

Nybyggeri

Søgården, Glumsø