Skademosen, Trekroner

Nybyggeri af boliger

Adserballe & Knudsen opfører 44 almene træboliger for Boligselskabet Sjælland med det banebrydende byggesystem CLT FLEX. Systemet forener bæredygtigt, innovativt og effektivt byggeri.

Hent referenceblad

Kort om projektet

Adserballe & Knudsen har i 2017 indgået en rammeaftale med Boligselskabet Sjælland om nybyggeri af mere end 200 almennyttige boliger.

Der er tale om et opsigtsvækkende byggeprojekt, da de mange boliger opføres med træ som det konstruktionsbærende materiale.

Rammeaftalens byggerier opføres i krydslaminerede CLT-elementer (Cross Laminated Timber), og Skademosen er det første byggeri under denne aftale.

Ved at erstatte beton med trækonstruktioner i det 4.146 m2 store byggeri, har vi undladt at udlede 746 tons CO2. Det viser beregninger fra vores ingeniør.

Proces

I samarbejde med tegnestuen Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Holmsgaard Rådgivende Ingeniører har Adserballe & Knudsen udviklet byggesystemet CLT FLEX, der tilgodeser bygherrens udtrykte behov for øget fleksibilitet i byggeriet.

Udviklingen af et byggesystem har krævet ekstra ressourcer i projekteringsfasen, men det er en investering, der betaler sig på grund af store besparelser i selve opførelsen.

Adserballe & Knudsen er totalentreprenør på sagen og varetager projekteringsledelsen i tæt dialog med bygherre og rådgivere.

Projektet forventes at gå i jorden i sommeren 2018 og stå færdigt sommeren 2019.

Teknisk beskrivelse

I Skademosen opføres 44 1-, 2-, 4- og 5-værelses boliger på 30-115 m2.

Boligarealet er i alt 4.146 m2.

Boligerne er fuldt udstyret, men har et begrænset antal skillevægge, så beboerne får størst mulig indflydelse på den funktionelle indretning af egne hjem.

Byggeriet opføres efter 2020-krav.