Skademosen, Trekroner

Nybyggeri af boliger

Adserballe & Knudsen opfører 44 almene træboliger for Boligselskabet Sjælland med det banebrydende byggesystem CLT FLEX. Systemet forener bæredygtigt, innovativt og effektivt byggeri.

Hent referenceblad

Kort om projektet

Adserballe & Knudsen har i 2017 indgået en rammeaftale med Boligselskabet Sjælland om nybyggeri af mere end 200 almennyttige boliger.

Der er tale om et opsigtsvækkende byggeprojekt, da de mange boliger opføres med FSC-mærket træ som det konstruktionsbærende materiale.

Rammeaftalens byggerier opføres i krydslaminerede CLT-elementer (Cross Laminated Timber), og Skademosen er det første byggeri under denne aftale.

Ved at erstatte beton med trækonstruktioner i det 4.146 m2 store byggeri, har vi undladt at udlede 746 tons CO2. Det viser beregninger fra vores ingeniør.

Proces

I samarbejde med tegnestuen Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Holmsgaard Rådgivende Ingeniører har Adserballe & Knudsen udviklet byggesystemet CLT FLEX, der tilgodeser bygherrens udtrykte behov for øget fleksibilitet i byggeriet.

Udviklingen af et byggesystem har krævet ekstra ressourcer i projekteringsfasen, men det er en investering, der betaler sig på grund af store besparelser i selve opførelsen.

Adserballe & Knudsen er totalentreprenør på sagen og varetager projekteringsledelsen i tæt dialog med bygherre og rådgivere.

Projektet forventes at gå i jorden i sommeren 2018 og stå færdigt sommeren 2019.

Teknisk beskrivelse

I Skademosen opføres 44 1-, 2-, 4- og 5-værelses boliger på 30-115 m2.

Boligarealet er i alt 4.146 m2.

Boligerne er fuldt udstyret, men har et begrænset antal skillevægge, så beboerne får størst mulig indflydelse på den funktionelle indretning af egne hjem.

Byggeriet opføres efter 2020-krav.