Mungo Parks nye teatersal er afleveret

I midten af december havde Mungo Park premiere på forestillingen Ingenmandsland i deres spritnye teatersal – til strålende anmeldelser i øvrigt.

Adserballe & Knudsen har opført byggeriet, der er en 600 kvadratmeters tilbygning til det eksisterende teater, som indeholder – foruden selve salen – et moderne værksted og produktionsfaciliteter, der giver teatret nye scenografiske muligheder.

Læs mere om projektet her.

Arkitektonisk har der været fokus på fleksibiliteten, og teatersalen er designet som ét stort rum, der kan indrettes, lyssættes og totalt mørklægges efter behov, og hvor alle tekniske installationer er gemt væk i mørket over loftet.

For at løse de arkitektoniske og kunstneriske visioner har det teknisk set været en kompleks opgave. Der er etableret en lang række centrale tekniske og indretningsmæssige installationer i de nye rammer, herunder træk i sal og scenetårn, lyspult og LED-lamper, lydanlæg, dæmperanlæg, teleslyngeanlæg, stålkonstruktion til ophæng, publikumslys og lysstyring af huset, stole og kabling.

Adserballe & Knudsens tømrere har udført en række arbejder i egenproduktion: facademontage og indvending aptering, herunder vægge, lofter, døre og akustikløsning.

Projektet indeholder desuden indledende nedrivning, udgravning og byggemodning. Byggepladsen er ved at blive afrigget, og vi mangler nu alene de afsluttende landskabsarbejder.

Tilbygningen er finansieret af Allerød Kommune og har derudover fået støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal samt Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Byggeriet er udført i samarbejde med Christensen & Co Architects Architects, OJ Rådgivende Ingeniører, Lassen Landskab og Gade & Mortensen Akustik AS.