De næste CLT-byggerier i Rammeaftalen skyder op

Træbyggerier begynder at sætte deres præg på landskabet i Roskilde Kommune. Der er nu sat gang i byggeriet af i alt 209 boliger under Rammeaftalen med Boligselskabet Sjælland, og flere projekter er på tegnebrættet.

I sidste uge var der første spadestik på Skousbo i Viby Sjælland, hvor vi skal bygge 98 bæredygtige boliger i et nyt attraktivt boligområde. Projektet er det andet i Adserballe & Knudsens rammeaftale med Boligselskabet Sjælland om opførelsen af op mod 400 almene boliger i CLT.

Samtidig har A&K indgået kontrakt om rammeaftalens tredje projekt, Toppen i Trekroner, hvor vi opfører 67 boliger. Tidligere på måneden var der rejsegilde på Skademosen, som er det første projekt, der blev sat i gang under Rammeaftalen.

Træhusene skyder således op i Roskilde, og ifølge produktionsdirektør Rasmus Rømer Lausen skyldes det, at det tætte samarbejde mellem rammeaftalens parter nu viser sit værd.

”Holdet bag Rammeaftalen begynder nu at høste effekterne af den investering, som vi har lagt i at bygge med CLT. Vores projektfolk optimerer nærmest dagligt processerne på byggepladsen, og hver boligblok, vi rejser, står hurtigere færdig end den forrige. Derfor kan vi også løbende tilføje nye projekter til aftalen.”

Boligerne under Rammeaftalen opføres i byggesystemet CLT FLEX, som Adserballe & Knudsen har udviklet i samarbejde med projektpartnerne Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Holmsgaard – Rådgivende Ingeniører for Boligselskabet Sjælland.

Inden de første byggerier gik i gang, gennemførte parterne en række tests for at sikre, at den innovative metode levede op til kravene inden for brand, fugt og lyd.

”Det er en stor satsning at introducere et nyt byggesystem på markedet, fordi du skal selv levere den nødvendige dokumentation for, at metoden og materialet lever op til gældende krav. I den sammenhæng har Boligselskabet Sjælland udvist et stort mod, og i al ydmyghed synes jeg, at vores folk har udvist stor dygtighed,” siger Rasmus Rømer Lausen.

Læs mere om Skademosen.

Læs mere om Skousbo.