Nordbro, København N

Det er Adserballe & Knudsen, der har stået for tømrerarbejdet i Danica Pensions nye højhus på Nørrebro i København. Det 29 etager høje byggeri indeholder 500 studieboliger, en dagligvarebutik, en café og mindre erhvervslejemål.

Kort om projektet

Adserballe & Knudsen har udført tømrerentreprisen for totalentreprenør KPC. Arbejdet blev 100 procent udført i egenproduktion af vores rutinerede tømrersjak.

Nordbros tårn er 100 meter højt, og den øverste etage er et nyt byrum med en enestående udsigt over København. Det er Danmarks højeste offentlige udkigsplatform.

Danica Pension har opført byggeriet på det gamle DSB-areal mellem Nørrebro og Bispebjerg Station. Foruden højhuset er der blevet opført seks punkthuse i fem etager med 11 boliger på hver etage.

Proces

Adserballe & Knudsen vandt opgaven efter indbydelse til forhandling med totalentreprenør KPC.

Vores tømrere har udført en række fagentrepriser for KPC over de seneste år.

På Nordbro arbejdede mange aktører samtidig med hinanden på begrænset plads, og derfor blev der opereret med Just-In-Time Delivery på alle væsentlige og pladskrævende leverancer.

Der var ikke mulighed for at oplagre store mængder materialer på pladsen, og på denne måde blev det sikret, at leverancer var nøje koordineret i forhold til tidsplanen.

Teknisk beskrivelse

Der er i alt blevet monteret cirka 3.000 døre i forskellige klassificeringer, herunder lejlighedsdøre, ståldøre og skydedøre.

Hertil kom montering af cirka 2.500 m2 gipsvægge og udførelse af lofter på cirka 4.500 m2 samt cirka 40.000 løbende meter gerigter og fodpaneler.

9. og 29. etage er tilgængelige for offentligheden, og her er der blevet monteret vægge og anodiseret aluminiumsbeklædning.

Arbejdet er 100 procent udført i egenproduktion.

Fakta

ROLLE: Fagentreprenør
BYGHERRE: Danica Pension
ARKITEKT: Arkitema Architects
INGENIØR: MidtConsult
KONTRAKTSUM: 25 mio. kr.
PERIODE: 2017-2019