Neroport, Ørestad

Adserballe & Knudsen har totalindrettet 1.500 etagemeter til Spies-koncernens nye kontor og butik i det markante byggeri Neroport i Ørestad. Hovedentreprisen omfattede alle installationer og indretning af kontorer og personalefaciliteter.

Kort om projektet

Spies-koncernen har lejet tre etager med i alt 1.500 etagemeter i det 11 etager høje Neroport, der er nabo til Ferringhuset i Ørestad. Begge byggerier er tegnet af Henning Larsen Architects. Neroport er ejet af det svenske investeringsselskab Norrporten.

Adserballe & Knudsens hovedentreprise på 14 millioner kroner omfattede alle installationer og indretning af kontorer og personalefaciliteter. Entreprisen omfattede gulve, vægge, lofter, maling, ventilation, sprinkling, IT-kabling mm.

Indretningen fra råhus til lækre, moderne kontorer blev udført på under 60 dage, og fire projektledere styrede de godt 50 håndværkere, der var sat på opgaven.

Proces

Fra licitationen var afgjort, havde Adserballe & Knudsen mindre end tre måneder til at organisere holdet, der skulle udføre arbejdet, komme i gang og afslutte totalindretningen.

Virksomheden satte fire byggeledere på opgaven med hver med sit ansvarsområde i entreprisen. Den korte tidsplan krævede tæt koordinering hele vejen. Samtidig skulle der tages udstrakt hensyn til husets andre lejere i byggeperioden.

Teknisk beskrivelse

Der var en bred indsats af fag i denne opgave med tømrer, murer, vvs, el og gulvfolk. Der blev lagt en detaljeret dagsplan, så de enkelte dele blev udført i den rigtige takt i en glidende plan, der sikrede en rationel udnyttelse af den korte periode.

Første del var gulvene, ventilation og sprinkling. Dernæst fulgte vægge i beton og gips. På hver etage er der blevet opsat tekøkken, toiletter og andre personalefaciliteter. Der er blevet kablet til IT og CTS, central tilstandskontrol og styring, og som afslutning er der blevet malet og lagt tæpper på gulvene.

Fakta

ROLLE: Hovedentreprenør
BYGHERRE: Norrporten
ARKITEKT: Henning Larsen Architects
INGENIØR: MOE
KONTRAKTSUM: 14 mio. kr.
PERIODE: 2013