Vestre Fængsel, København V

Hospitalstilbygning

Vestre Hospital udvides med en tilbygning i tre plan. At bygge i et fængsel giver produktionen særlige betingelser, og opgaven er udført med høje krav til sikkerhed og logistik.

Hent referenceblad

Opgaven indebærer en kompliceret sammenbygning af alle tre plan samt sammenbygning af de karakteristiske eksisterende gavle og tilbygningens nye shedtag.

Kort om projektet

Projektet omhandler en udvidelse af Vestre Hospital, som er en del af Vestre Fængsel. Udvidelsen består af en tilbygning i tre plan med etageareal på i alt 580 m2, som placeres for enden af det nuværende hospital.

Ud over de bygningsmæssige arbejder udføres der tekniske installationer, som udføres efter særlige specifikationer, der skal opfylde de specielle krav til et fængselshospital og til bygherrens efterfølgende montage af inventar.

Opgaven udføres i hovedentreprise med egenproduktion af murer- og tømrerarbejdet.

Sagen har en kontraktsum på 12 mio. kr. og en byggeperiode fra juni 2014 til januar 2015.

Udvidelsen består af en tilbygning i tre plan med etageareal på i alt 580 m2. Foto: ERIK arkitekter.

Opgaven udføres i hovedentreprise med egenproduktion af murer- og tømrerarbejdet. Foto: ERIK arkitekter.

Proces

Projektet udføres af Adserballe & Knudsen i hovedentreprise med fast funktionærbemanding og egenproduktion på fagene tømrer og murer.

De fysiske rammer for et projekt som Vestre Hospital er i sagens natur specielle. Det stiller store krav til logistik og planlægning af produktionen.

Det tætte samarbejde mellem vores dygtige og erfarne tømrerformænd og byggeledelsen har været afgørende for projektets succes.

Der er ikke meget plads ”inde bag murerne”, og alt materiale og materiel skal fragtes gennem fængslets hovedport.

 

Teknisk beskrivelse

Bygherren stiller særlige krav til sikringsniveauet i bygningen og til overfladernes og inventarets kvaliteter. Indkøb af indvendige og udvendige døre og vinduer foregår derfor i tæt samarbejde med bygherren og specialleverandører, så de høje krav til materialerne bliver mødt.

Tilbygningen indeholder bl.a. observationsceller, sikringsceller, aktivitetsrum, undersøgelsesrum og kontorer.

Udover tilbygningen er der til opgaven knyttet arbejder i eksisterende bygning.

At bygge i et fængsel giver produktionen særlige betingelser, og opgaven er udført med høje krav til sikkerhed og logistik. Foto: ERIK arkitekter.