Rejsegilde på Plejecenter Sjælsø

I begyndelsen af maj, blev der, i strålende solskin, afholdt rejsegilde på Plejecenter Sjælsø, hvor vi opfører 148 nye boliger over de kommende tre år.

Det samlede antal boliger stiger til 208 boliger, og dermed bliver Sjælsø et af Danmarks største plejecentre.

Byggeriet er ved at tage form, og den vigtige milepæl på første etape blev traditionsrigt fejret med pølsevogn, taler, flag, samvær og hejsning af den grønne krans.

Der var stort fremmøde fra både beboere, ansatte, byggefolk og Rudersdal Kommunes borgmester, der glædede sig over den synlige fremgang på de nye og moderne bygninger i det utroligt naturskønne område ved Sjælsø i Birkerød.

I sin tale fremhævede borgmester Ann Sofie Orth blandt andet betydningen af at skabe et rigtigt hjem for plejecentrets beboere, ligesom hun roste samarbejdet mellem arkitekter, ingeniører og Adserballe & Knudsen.

Vores direktør Michael Vestergaard Jacobsen takkede alle håndværkerne for deres indsats på projektet og den frosne jord og den meget nedbør, der satte præg på projektets første periode, føltes langt væk, når solen skinnede ned over Plejecenter Sjælsø på en varm og smuk forårsdag.

Vi udfører sagen i totalentreprise, og vi har et meget stærkt team med bestående af C.F. Møller Architects, Skala Architecture, ABS – Rådgivende Ingeniører og Ingeniørfirmaet SORI.

Plejecentrets nye boliger og masterplan har fokus på at minimere negative klimapåvirkninger, og vi arbejder med følgende principper:
 
1.     Byggeriet opføres i lavenergiklasse 2020.
2.     Genbrug af eksisterende belægningssten som belægning på parkeringslommer.
3.     Overholdelse af kravene i den frivillige bæredygtighedsklasse.
4.     DGNB Guldcertificering.
 
Byggeriet opføres i tre etaper i perioden 2023-2027. Første etape, som rejsegildet fejrer, består af 43 boliger. Anden etape har 45 boliger, og i sidste etape opfører vi 60 boliger.

Efter planen er byggeriet færdigt i slutningen af 2027.