A&K indgår samarbejdsaftale med Ikano Bolig

Adserballe & Knudsen har underskrevet en samarbejdsaftale med Ikano Bolig om udviklingen af den sydlige del af virksomhedens 100 hektar store grund i Vinge. Bakkevarteret kommer primært til at bestå af 1- og 2-plans rækkehuse med særligt fokus på bæredygtighed, natur og fællesskaber.

Det markerer en vigtig milepæl i Bakkekvarterets fremdrift.Samarbejdsaftalen er samtidig startskuddet for hele Ikano Boligs Vinge-projekt, der omfatter mere end 2.000 boliger og forventes at blive realiseret over den kommende årrække.

”Vi har valgt Adserballe & Knudsen A/S som samarbejdspartner på grund af deres professionelle tilgang og fokus på bæredygtigt byggeri. Vi stræber efter at minimere CO2-påvirkningen i vores boligbyggeri, og derfor har vi valgt at indgå samarbejdsaftalen tidligt for at få deres betydelige erfaring på området med i processen,” fortæller René Brandt, som er direktør hos Ikano Bolig.

Alle parter ser frem til en spændende proces, hvor vores ambitioner om at bygge bæredygtigt til de mange mennesker bliver realiseret.

”Ikano Bolig sætter barren højt med Bakkekvarteret, og præcis af den grund er det et projekt, som vi glæder os meget til at komme i gang med. Nu starter samarbejdsfasen, hvor vi i fællesskab skal finpudse de løsninger, der skal forløse de ambitiøse målsætninger. Vi har et rådgiverteam med på sagen, som vi kender særdeles godt, og derfor har vi store forventninger til den kommende proces”, siger teknisk direktør for Adserballe & Knudsen, Jakob Kock.

Vi bringer vores ekspertise og erfaring med byggeri med os støttet af et solidt rådgiverteam bestående af Vilhelm Lauritzen Architects og ABC – Rådgivende Ingeniører.

Ikano Bolig forventer at kunne igangsætte byggeriet i Bakkekvarteret inden udgangen af året, og de første boliger vil være klar til indflytning i løbet af 2026.

”Det glæder mig, at Ikano Bolig nu er i gang med udviklingen af deres første boliger i Vinge, og at de planlægger byggestart i løbet af 2024. Ikano Bolig har opkøbt store arealer i Vinge, og jeg ser frem til et solidt og langvarigt samarbejde, der forhåbentlig resulterer i mange spændende nye boliger i Vinge. Jeg glæder mig særligt til at følge byggeriet af boligerne med lavt CO2-aftryk, som forhåbentlig kan give inspiration til kommende byggerier over hele landet. Lokalplanen for området er på plads, og jeg ønsker Ikano Bolig al mulig held og lykke med byggeriet,” siger borgmester i Frederikssund, Tina Tving Stauning.