Søg
Close this search box.

A&K-sag nomineret til Årets Arne

1. februar 2022

Den 28. januar blev Årets Arne uddelt, og den prestigefulde arkitekturpris gik til Praksis Arkitekter for opførelsen af det nye byhus på Ny Østergade.

Vi ønsker stort tillykke til både tegnestuen og HHM A/S for den flotte udførelse.

Samtidig er vi stolte over, at vores byggeri Tempeltræet på Frederiksberg var med i opløbet som ét af fem nominerede byggerier.

Projektet er tegnet af Primus Architects, og vi har været hovedentreprenør på sagen, som blev opført for Frederiksberg Kommune.

Arkitektforeningen skrev følgende om begrundelsen for nomineringen.

”Bygningen er en infill i en tæt, kompleks bymæssig sammenhæng. Referencen er den frederiksbergske hjørnebygning med tårnet.

Bygningen er tilpasset naboernes forskellige højder for at danne en sluttet og helstøbt karré. Indretningen og disponeringen låner inspiration fra den store villa. Rygraden i huset er trappen i egetræsparket.

Høje træpaneler glider i facaden ud i dybe siddenicher. Trappeforløbet afsluttes i det kreative værksted, hvor det store buede hjørnevindue giver udsigt over byens tage.

Byggeriet er DGNB guld-certificeret og facaden er opbygget i trækassetter beklædt med skaller af genbrugstegl.”

De øvrige nominerede tegnestuer var Lundgaard & Tranberg Arkitekter for restaurering af Arbejdermuseet, JUUL FROST ARKITEKTER for fornyelse af Reventlowsgade og VEGA landskab for den nye indgang til Bispebjerg Kirkegård.