Indvielse af tandplejeklinikken

Fredag d. 13. august blev – ikke i tråd med traditionen – en hyggelig dag. Der var indvielse af Tandplejeklinikken i Hillerød, som vi har opført i totalentreprise i samarbejde med JJW ARKITEKTER og Norconsult AS.

Det nye tandklinikhus samler tandplejefaglige kompetencer, viden og ressourcer fra hele Hillerød Kommune i ét hus, der understøtter samarbejde og kommunikation mellem de forskellige specialer.

Arkitektonisk trækker tandplejeklinikkens koncept inspiration fra en kindtand. Bygningen er hvid, glat og næsten lige så bred, som den er høj og dyb, og den har små fremspring og kendetegn, som enhver tand har.

”Nerven” i bygningen er et stort fællesrum, der forbinder alle tre etager og skaber forbindelse mellem husets medarbejdere og brugere. Det store fællesrum har et stort ovenlys og vægge beklædt med trælameller for at skabe et venlig og varmt rum for både børn og ansatte.

Borgmester Kirsten Jensen deltog ved arrangementet, og der var mange rosende ord til huset og de involverede parter undervejs fra de glade brugere, der gav udtryk for at trives i de nye faciliteter.

Fagpersonalet har sammen med Hillerød Kommune været involveret i en omfattende brugerproces i projektets tidlige fase. Den tilgang har givet brugerne indflydelse på projektet, ejerskab over sagen og en indsigt i byggeprocessen.

JJW er totalrådgiver, og Adserballe & Knudsens team har arbejdet tæt sammen med tegnestuen igennem projekteringen for at optimere projektet og skabe det bedst mulige byggeri.

Vi synes i al beskedenhed, at det er lykkedes meget godt.