CLT-montagen er i gang på det tredje byggeri i vores rammeaftale

I Viby Sjælland skyder en gul by op under en blå himmel. CLT-montagen kører taktfast derudad på vores tredje byggeri i rammeaftalen med Boligselskabet Sjælland.

Skousbo hedder projektet, og i kombination med byggerierne Skademosen og Toppen når vi op på 226 almenboliger, der er udført med FSC-mærket træ som det konstruktionsbærende materiale.

Skousbo består af cirka 10.000 boligkvadratmeter fordelt på 115 boliger.

Det er et rækkehusbyggeri opført med bærende CLT-elementer og tagkassetter. Byggeriet har saddeltag med loft til kip, og der er skabt arkitektonisk variation igennem forskudte facader beklædt med skiftevis skifer og træ.

Skousbo opføres efter energiklasse 2020. Der etableres decentral boligventilation, belysning udføres med LED-armaturer, og der anvendes intelligent lysstyring. Dele af bygningens energiforbrug dækkes af solcelleanlæg på taget.

Byggeriet afsluttes i to etaper med aflevering i 2021 og 2022, og som resten af rammeaftalens sager udføres det i samarbejde med Vilhelm Lauritzen Architects, Holmsgaard a/s Rådgivende Ingeniører FRI, Thing Brandt Landskab ApS og med DOMINIA AS som bygherrerådgiver.

Skousbo er et af 31 projekter, der i 2020-2022 er en del af testfasen i den frivillige bæredygtighedsklasse.