A&K er prækvalificeret til opførelse af nyt kvarterhus

Adserballe & Knudsen er blevet prækvalificeret til at opføre projektet Nyt Kvarterhus i Høje Taastrup, der skal kickstarte udviklingen af det kommende Gadehavekvarter.

Vi har dannet et stærkt hold med Skala Arkitekter, Jaja Arkitekter og EKJ – Rådgivende Ingeniører A/S, og i konkurrence med tre andre teams byder vi ind på opgaven. Samlet søgte otte hold om prækvalifikation.

Nyt Kvarterhus er en totalentreprise i størrelsesordenen 30 mio. kr. Byggeriet er på cirka 1.800 m2. Efter planen finder udførelsen sted fra april 2022 til august 2024.

Skabelsen af en vidensby

Kvarterhuset skal være samlingspunkt for det nye Gadehavekvarter, der bliver opført over de næste 10 år. Det er et af de første projekter, der bliver realiseret i den helhedsplan, som er lagt for området, og på den måde markerer det startskuddet for et ambitiøst projekt.

En af de overordnede idéer er, at området skal blive en vidensby, og Kvarterhuset skal være en del af en “vidensakse”, der går fra Høje-Taastrup Station over Høje-Taastrup Gymnasium og Teknologisk Institut.

Kvarterhuset finansieres af Realdania, Høje Taastrup kommune og DFB via støtte fra Landsbyggefonden.