Adserballe & Knudsen vinder stor renovering i Roskilde

Ringparken i Roskilde med 593 boliger står overfor en omfattende renovering, herunder udskiftning af tag og klimaskærm, nye altaner og sammenlægning af boliger. Adserballe & Knudsen har vundet hovedentreprisen for Boligselskabet Sjælland.

Projektchef Martin Lindberg-Rasmussen ser frem til at komme i gang med projektet, som han kalder en drømmesag for en renoveringsmand som han selv.

”Jeg ser enormt meget frem til at komme i gang og se alle processerne rulle. På Ringparken er der optimale forhold for en god byggetakt på grund af bygningernes størrelser og placeringer,” siger den erfarne projektchef fra Adserballe & Knudsen.

Også bygherre er godt tilfreds med udfaldet af afgørelsen.

”Renoveringen af Ringparken er en stor og kompliceret opgave, og vi er derfor glade for, at vi de næste år skal arbejde sammen med en dygtig og erfaren entreprenør, hvor både beboerne og boligselskabet kan føle sig i gode hænder,” siger Bo Jørgensen, direktør i Boligselskabet Sjælland.

Ligeledes Søren Lederhaas fra KANT Arkitekter, som har beskrevet projektet, er tryg ved valget af Adserballe & Knudsen.

”Vi ser frem til et godt samarbejde med Adserballe & Knudsen med fokus på kvalitet og at skabe en god proces for beboerne i Ringparken,” siger han.

Blandt andet Martin Lindberg-Rasmussens erfaring fra tilsvarende renoveringsprojekter, herunder Solbjerg Have på Frederiksberg for Frederiksberg Forenede Boligselskaber, var udslagsgivende, da Adserballe & Knudsen vandt sagen foran fire andre bydende. I vurderingen af de afgivne tilbud har bygherre vægtet kvalitet – herunder beboersamarbejde, processer, logistik og bemanding – og pris ligeligt. I det regnestykke vandt Adserballe & Knudsen på kvalitet.

”Renovering er jo i vores DNA,” siger produktionsdirektør i Adserballe & Knudsen Rasmus Rømer Lausen og fortsætter:

”Selvom Adserballe & Knudsen også bygger masser af nyt i disse år og ikke mindst i massivtræ for Boligselskabet Sjælland, så er det renoveringsfaget vi er formet af og det, der skal og bør bære ikke bare vores forretning, men resten af Danmarks formue i bygninger i fremtiden.”

Kontraktsummen på entreprisen i størrelsesordenen 400 mio. kr., og projektet er berammet til at løbe i tre faser over cirka fem år. Bygningerne er opført mellem 1953 og 1963.