A&K rejser CLT-pavillon på Folkemødet

Sammen med tre andre virksomheder tager Adserballe & Knudsen på Folkemødet på Bornholm i juni. Vi indtager vores egen scene i CLT og byder velkommen til nogle af branchens og klimadebattens stærkeste stemmer.

Folkemødet står i år i bæredygtighedens tegn med FN’s 17 verdensmål som tema. Det handler ikke mindst om en indsats for klimaforbedringer på tværs af partier, brancher og kommuner.

Som fire virksomheder, der brænder for bæredygtighed, melder Adserballe & Knudsen sig ind i debatten sammen med Boligselskabet Sjælland, Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Holmsgaard rådgivende ingeniører.

I disse år opfører de fire parter i fællesskab op mod 400 almene boliger i de krydslaminerede træelementer, CLT, der som konstruktivt materiale er et eksempel på realistisk grøn omstilling i byggeriet – en sektor der har 40 procent af den samlede CO2-udledning på verdensplan på samvittigheden.

Det seneste halve år har Adserballe & Knudsen arbejdet tæt sammen med de øvrige partnere om et setup til Folkemødet, som skal vække opsigt og skabe debat under overskriften ‘Bæredygtigt byggeri’.

Resultatet er en CLT-pavillon bygget i restmaterialer fra byggeriet på Skademosen, som er en del af rammeaftalen. Pavillonen bliver døbt EfterLaden – et navn der skal skabe eftertænksomhed omkring det, vi efterlader os i verden.

EfterLaden kan rumme et publikum på op til 60 personer, som får fornøjelsen af at se blandt andre Frank Erichsen, Bonderøven fra DR1 og Jesper Theilgaard, den populære metrolog og tidligere vejrmand fra DR på scenen, foruden en lang række stærke fag- og branchefolk med kendskab til træ, klima, energi, byggeri og bæredygtighed.

Blandt deltagerne til EfterLadens debatter er:

Mette Qvist, formand for Green Building Council
Johnny Svendborg, formand for Arkitektforeningen
Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri
Peder Fynholm, souschef v. Teknologisk Institut
Katrine Bjerre Eriksen, adm. direktør i Synergi
Claus Ekman, direktør i Det Økologiske Råd
Mia Manghezi, projektudviklingsdirektør i PensionDanmark
Lea Korsgaard, chefredaktør og stifter af Zetland.