Udvikling af smarte løsninger i Solbjerg Have

I forbindelse med renoveringen af Solbjerg Have har holdet på sagen udviklet deres eget bud på en moderne støvdør. Den blokerer ikke bare for støv, men holder støj, træk og lugt på den rigtige side af døren. Projektchefen er klar til at eksportere løsningen til andre sager.

På renoveringssagen i Solbjerg Have har byggeledelsen konstrueret en robust og tæt støvdør, der lukker fuldkommen af for støj, træk og lugt.

I Solbjerg Have renoverer Adserballe & Knudsen badeværelser, køkkener og installationer i mere end 400 lejligheder. Renoveringen af badeværelserne foregår over fem uger, hvor beboerne skal bruge badevogn i gården.

I hver lejlighed bliver hele bagvæggen til badeværelset revet ned, og det er i sagens natur et støvende arbejde. Der bliver derfor opsat støvvægge og -døre for at skabe et fuldstændigt støvtæt arbejdsområde i hele perioden.

Den første løsning fungerede ikke

Den støvdør, der er beskrevet i projektet, er en almindelig lynlås-dør, som bliver tapet uden på den eksisterende dørkarm. De blev installeret i de første døre, men løsningen begyndte hurtigt at volde problemer. Det fortæller projektchef Martin Lindberg Rasmussen.

– Den fungerer fint nok, når det bare er nedriveren, der bruger den, men den skal blive siddende, selv når det støvende arbejde er overstået. Det vil sige, at de andre fagfolk også skal bruge den, og nogle håndværkere har måske en forestilling om, at de er nogle små størrelser, der bare kan smyge sig igennem uden problemer, men det er de ikke, og det kan de ikke, og derfor går lynlåsen i stykker.

En dør uden montage

Martin Lindberg Rasmussen besluttede sig derfor for at finde en anden løsning. Han fandt sit alternativ i en fuldkommen standard celledør – sådan en hvor man får karm, dørblad og bundstykke for 325 kroner – som blev tætnet hele vejen rundt med gummibånd.

– Man piller den gamle dørplade af, og så sætter man den nye karm udenpå den gamle. Så har vi lavet nogle flade montagebeslag, som vi vrænger rundt om karmen med en skruetvinge, så gummilisten bliver trykket helt flad. Det giver et underlag, så man ikke ridser den gamle dør. Vi har ikke noget montage. Den bliver bare klemt fast.