Rejsegilde: Tunet bryder med traditionerne

På en dag med ægte sommertemperaturer fejrede samarbejdspartnerne på bebyggelsen Tunet i Trekroner, at det igangværende byggeri både overholder og bryder med traditionerne.

Traditionerne blev holdt i hævd, da byggepladsen for den nye bebyggelse Tunet i Trekroner tirsdag d. 15. maj var samlingspunkt for håndværkernes fest, rejsegildet. Med krans, flag, taler og pølser var alt på sin plads, da håndværkerne på pladsen forsamledes med de øverste repræsentanter blandt projektets samarbejdspartnere, heriblandt Roskilde Kommune, KAB, Holte Projekt, Rockwool, og totalentreprenør Adserballe & Knudsen.

Som produktionsdirektør fra Adserballe & Knudsen, Rasmus Rømer Lausen, fremhævede, er der imidlertid også traditioner, der er blevet brudt på Tunet. Det drejer sig primært om byggetraditionerne, idet Tunet er opført i RockZero – et byggesystem fra Rockwool, som for første gang med Tunet opføres i to etager på dansk jord. Et boligselskab har således heller ikke tidligere ladet en bebyggelse opføre efter denne metode.

– Tilgangen til byggemetoder og materialer har kaldt på, at vi formår at følge med tiden, og at vi formår at tænke nyt. Der er Tunet et eksempel på, at vi er på vej mod nye tider, sagde produktionsdirektøren og fremhævede den lave anlægspris, der betragtes som en af byggesystemets store fordele. Roskilde Kommune og KAB kan fremadrettet tilbyde kvalitetsboliger til lav kvadratmeterpris til borgere, her studerende og flygtninge, som har særligt behov for en sådan bolig.

– Vi dækker et af de markedsbehov, der er trænger sig på i nutidens Danmark – prisbillige kvalitetsboliger. At kunne bryde traditionerne på denne måde og skabe et forsøgsbyggeri, der kan tjene som eksempel for kommende boligprojekter kan kun realiseres gennem et godt samarbejde, sagde produktionsdirektøren og fremhævede i denne sammenhæng samarbejdspartnerne på projektet.

Projektet kalder derfor på både stolthed og glæde, som Leif Tingvad, administrerende direktør for Roskilde Nord Boligselskab v/ KAB, fremhævede, før pølseboden åbnede og skød festen i gang. Også boligernes tekniske kvaliteter, herunder et lavt varmeforbrug og intelligente løsninger, blev fremhævet i administrerende direktør for KAB, Jens Elmelunds tale.

Tunet består af 62 flygtninge- og studieboliger, som forventes af stå færdige i efteråret 2018.