Markedets bedste værktøj til branchens bedste håndværkere

A&K har indgået en aftale med Hilti, der betyder, at vi fremover lejer værktøj og andre aktiver af den liechtensteinske producent, der er bredt anerkendt for sin høje kvalitet. Der er tid at vinde, der er penge at spare, og så sikrer det os noget suverænt værktøj på alle vores pladser.

I foråret har vi i A&K gennemført en omfattende analyse af vores forbrug af værktøj på byggepladserne. Hvor meget går i stykker? Hvor meget bliver væk? Hvor lang bruger vi på at finde det, reparere og erstatte det? Og hvad koster det egentlig i tabt arbejdstid, når man ikke kan finde en bajonetsav i miles omkreds?

Analysen viser, at vi i dag mister omkring 25 % af alle aktiver på vores byggesager enten ved svind eller nedbrud. Vi har derfor indgået en aftale med Hilti om leje af værktøj, der sænker omkostningerne betragteligt, sparer store mængder tid og giver en øget gennemsigtighed med hvilke maskiner, virksomheden råder over.

Tracking og fleet

Ordningen indebærer, at stort set den fulde maskinpark bliver udskiftet med Hilti værktøj, bortset fra de modeller og typer som Hilti ikke producerer. Hvert aktiv bliver registreret i programmet Hilti ON!Track, og der bliver lavet en månedlig status over beholdningen på de enkelte byggepladser.

”Der er nok mange, der har en fornemmelse af, at Hiltis værktøj er dyrere end konkurrenternes, men denne løsning er en rigtig god forretning for A&K. Når vi lejer værktøj med fleet-ordningen i 36 måneder, giver det os en garanti for driftssikkerhed i hele perioden. Vi kan hente nye batterier og ombytte skruemaskiner, når de går i stykker, og derfor gør det intet, at indkøbsprisen kan være højere. Det betyder jo som regel bare, at kvaliteten er bedre,” siger udviklingschef Jakob Kock.

På sagerne vil der være en værktøjsansvarlig byggeleder, som har ansvaret og overblikket i Hilti ON!Track. Det er samtidig den værktøjsansvarlige, der eftersøger tilgængeligt værktøj på andre pladser i Hilti ON!Track og om nødvendigt bestiller nyt værktøj hos Hilti. Ved tyveri dækker Hilti 80 % af restværdien, og erstatningsværktøj bliver leveret dagen efter. Reparationer er dækket i hele perioden – også hvis man taber sit værktøj.

Ombytning af værktøj

I uge 36 blev det nye værktøj leveret på pladserne af medarbejdere fra Hilti ledsaget af Senior Specialist Per Nielsen. Det eksisterende værktøj blev indsamlet, og det nye udstyr blev mærket og registreret i Hilti ON!Track for at give fuldt overblik over maskinparken.