Kongsholmcenteret genopstår

Hovedentreprenør Adserballe & Knudsen på det forvandlede Kongsholmcenter har afleveret byggeriet til Albertslund Kommune. Fra asken af det nedbrændte center har rejst sig et lyst, intelligent hus, til glæde for kommunens beboere mange år fremover.

Projektleder ved hovedentreprenør Adserballe & Knudsen, Ammar Ali, forlængede arbejdsdagene op til byggeriets aflevering. Og han var ikke den eneste. Høje ambitioner for genopbygningen af Kongsholmcenterets bygning M har præget projektet fra første dag, og alle byggeriets samarbejdspartnere har leveret et flot resultat. Ammar Ali tøver derfor ikke med at kalde byggeriet for en stor succes.

”Særligt på el, ventilation og multiservice har vi nogle stærke underentreprenører, som har stået herude rettidigt og mere til, som er selvtænkende og som generelt har ydet høj professionalisme. Det er dygtige hold, som vi har gode samarbejder med, også på andre sager, og hvor vi altid når frem til gode løsninger i fællesskab”, siger projektlederen.

Fra brandtomt til lysende bygning

Kongsholmcenterets genrejsning har været længe ventet. Bygning M blev i 2009 udsat for en omfattende ildebrand, og resterne af bygningen har – indtil nedrivning på brandtomten i august sidste år – været afdækket med presenning. Det har været en torn i øjet for mange, både borgere og politikere, og ikke mindst kommunens borgmester, Steen Christiansen.

”I mange år stod en brandtomt og skurede i øjnene og mindede byen om den voldsomme brand i 2009. Snart står en ny topmoderne udgave af Kongsholmcenteret klar i hjertet af byen. Det er jeg rigtig glad for. Det er en ny bygning, der på mange måder lyser op. Dels er rummene lyse. Og dels er det fremtidens måde at arbejde med digitale lofter på, som giver mulighed for at arbejde med lyset på en intelligent måde til gavn for brugerne. Og ja, så lyser bygningerne for fremtiden, fordi de skal forbindes til byens nye gymnasium indenfor de næste par år”, siger Steen Christiansen.

En lys og moderne bygning

Bygning M er rejst på dele af den oprindelige kælder- og stuekonstruktion i stål, glas og aluminium og tegnet af samme arkitekt, som stod bag det oprindelige Kongsholmcenter. Samlet set fremstår den næsten færdige bygning i knivskarpe linjer med flot finish – et resultat som Adserballe & Knudsens administrerende direktør, Morten L. Hansen, er stolt over at aflevere.

”Bygningen er præget af lys, luft og de intelligente løsninger, som er valgt – et kreativt og moderne samlingspunkt for kommunens medarbejdere og borgere, som vi er glade for og beærede over at stå i spidsen for”, siger han.

Samlet set fremstår det forvandlede byggeri lyst og tidssvarende med indvendige glasvægge og store, fleksible rum, som inden længe fyldes af aktiviteter. Bygningen skal fremover være samlingspunkt i et oplevelsesrigt miljø for kommunens borgere med musikundervisning, jobcenter, en række foreninger og forskellige administrative funktioner. Bygningens centrale sal er i dobbelt højde og kan benyttes til alt fra konferencer over julemarked til teater.