Frederiksbergs borgmester indvier byggepladsen på Mariendalsvej

Første spadestik til byggeriet på Mariendalsvej blev taget af Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøj fredag d. 3. marts. For første gang i borgmesterens karriere, blev spadestikket taget med gravko.

Det var en munter borgmester, der fredag eftermiddag satte sig til rette i en gravko på Adserballe & Knudsens byggeplads på Mariendalsvej. Selvom han i sin tid som borgmester har lagt krop til en del første spadestik arrangementer, var dette hans første som fører af en gravko. I regnvejr og velforvaret i korrekt sikkerhedsudstyr tog borgmesteren plads i den tonstunge maskine og fik – med hjælp fra en autoriseret fører – læsset og flyttet en grab fuld af jord.

I sin tale luftede Jørgen Glenthøj sine forventninger til byggeriet på Mariendalsvej, som skal rumme 40 studieboliger og 51 senior flexboliger.

– Vi ser frem til at modtage et byggeri, som kombinerer forskellige funktioner med både ungdomsboliger, café og fitnesscenter, og som er udført i god håndværksmæssig kvalitet, sagde han blandt andet.

Det nye byggeri består af to karreer, en vinkelformet og en T-formet adskilt af en passage, som bygges sammen med de omkringliggende karreer. Udover boliger, fitness og café, vil byggeriet rumme nyt supermarked, p-pladser og grønne områder.