Adserballe & Knudsen vinder stor rammeaftale

Konkurrencen om Boligselskabet Sjællands fireårige rammeudbud af totalentrepriser er afgjort, og Adserballe & Knudsens team er udpeget som vindere. Bygherre hylder teamets projekt, som vinder på store arkitektoniske kvaliteter, fleksibilitet og innovation.

Konkurrencen om Boligselskabet Sjællands fireårige rammeudbud af totalentrepriser er afgjort, og Adserballe & Knudsens team er udpeget som vindere. Bygherre hylder teamets projekt, som vinder på store arkitektoniske kvaliteter, fleksibilitet og innovation.

Da partner i arkitektfirmaet Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Michael Schytt Poulsen, sidste vinter satte sig til mødebordet med Henrik Holmsgaard, indehaver af ingeniørvirksomheden Holmsgaard, og Adserballe & Knudsens projektfolk, havde han ikke ventet, at snakken skulle falde på træhuse i CLT. Begejstringen over at være prækvalificeret til Boligselskabet Sjællands rammeudbud af totalentrepriser var stadig ny, og konkurrencen kunne potentielt blive hård mod blandt andre Scandibyg og B. Nygaard Sørensen. Det blev den også: i sidste ende modtog Boligselskabet Sjælland tre konditionsmæssige bud på byggesystemer, som alle indeholdt solide løsninger på både arkitektoniske kvaliteter og tekniske funktioner. En enig dommerkomité udvalgte projektforslaget fra Adserballe & Knudsen, Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Holmsgaard og ThingBrandt Landskab på baggrund af byggesystemets store fleksibilitet og arkitektoniske kvaliteter.

Endvidere har materialevalget kaldt på komitéens begejstring for innovativ tænkning. Adserballe & Knudsens team har vundet med byggesystemet CLT-FLEX, der – som navnet indikerer – tager udgangspunkt i en bærende konstruktion i CLT-elementer. CLT er relativt nyt på det danske marked, og da forslaget kom på bordet i teamets arbejdsgruppe i vinter, vakte det straks nysgerrighed hos rådgiverne.

Store forventninger

Siden har teamet arbejdet tæt og målrettet for at tilpasse systemet til den udbudte kvadratmeterpris. Tilbudsprocessen mundede ud i et forhandlingsforløb, der strakte sig over godt to måneder, før Adserballe & Knudsen med rådgivere endelig kunne kalde sig vindere af rammeaftalen på de minimum 200 boliger over fire år. Administrerende direktør i Adserballe & Knudsen, Karsten Hjarsø, kalder aftalen en sejr og fremhæver værdien af det fremtidige samarbejde.

– Vi kommer nu ud på det danske marked med et produkt, som ikke er set mage herhjemme og kan tilbyde et system, som er fuldstændig overlegent på æstetik, fleksibilitet og bæredygtighed. Så ingen tvivl om, at vi er ekstremt stolte af vores virksomhed og vores rådgivere at kunne tage denne aftale hjem, siger han og løfter dermed også sløret for, at CLT-FLEX med tiden kan udbredes til andre kunder.

I øjeblikket er der dog rigeligt at se til for teamet, som tager fat på det første projekt for Boligselskabet Sjælland allerede i starten af efteråret.

– Vi får travlt, men organisationen er gearet og projekterne godt forberedt. Så vi glæder os enormt til dette fantastisk spændende arbejde, hvor vi får mulighed for at fintune den partneringlignende samarbejdsform og vinde fordelene af gentagelseseffekter i udførelsen, siger Karsten Hjarsø.

Boligselskabet Sjælland appellerede stærkt til teamets interesser med udbudstekstens formuleringer om innovative metoder samt arkitektoniske, funktionelle og byggetekniske kvaliteter til opnåelse af et godt bo-miljø og god bygningsdrift. I sin afgørelse har dommerkomitéen lagt vægt på netop disse egenskaber, som er påvist i vinderprojektet.