Adserballe & Knudsen Holding er ude med rekordflotte tal

Koncernens regnskabsår for 2016 resulterer i flotte stigninger i både omsætning og indtjening. Moderselskabet står fortsat for at indbringe langt størstedelen af overskuddet, mens datterselskaberne roligt vækster.

Koncernens regnskabsår for 2016 resulterer i flotte stigninger i både omsætning og indtjening. Moderselskabet står fortsat for at indbringe langt størstedelen af overskuddet, mens datterselskaberne roligt vækster.

Adserballe & Knudsen kom i marts ud med et nyt rekordregnskab. Den Farum-baserede entreprenør tog i 2016 endnu et kraftigt væksthop og øgede omsætningen med hele 27 procent. Dermed rundede Adserballe & Knudsen for første gang en halv milliard. Nu følger virksomheden op med et flot koncernregnskab og en forbedret overskudsgrad, der nærmer sig direktionens ambitionsniveau. Netop overskudsgraden er steget til 4,5 procent fra 2,2 procent sidste år og indbringer et resultat før skat på 26 mio. kr.

– Vores ønske er at holde fokus på indtjening og øge overskudsgraden yderligere til fem procent. Men det er klart, at vi også følger med markedet og den store efterspørgsel, der er på vores ydelser. Så der vil være tryk på omsætningen igen det kommende år og med de udfordringer, der følger med, siger administrerende direktør, Karsten Hjarsø.

Det er især et solidt overskud tilvejebragt af datterselskabet Poul Sejr Nielsen, der luner på bundlinjen. Adserballe & Knudsen ejer 40 procent af virksomheden, som fra sin placering i Birkerød sælger ydelser inden for EL, VVS og energiteknik. Også aktiviteterne fra Adserballe & Knudsens grønlandske kontor i Nuuk med den igangværende totalentreprise for US Air Force tilvejebringer en pæn indtjening.

10 år med vækst

Adserballe & Knudsen har vækstet siden Karsten Hjarsø og den øvrige direktion overtog navnet i 2006, og siden 2012 er farten taget til. I dag tager den gamle tømrervirksomhed, som har rødder helt tilbage til 1962, sager ind i størrelsesordenen 100-500 mio. kr.

– Adserballe & Knudsen har udviklet sig fra at være en velkonsolideret tømrervirksomhed med masser af goodwill til en forretning med stor teknisk kapacitet og over 150 ansatte, som alle brænder for det gode håndværk. Og vi oplever at denne opsparede goodwill i branchen er blevet forstærket af en voksende velvilje og genkendelighed blandt vores mange samarbejdspartnere, siger Karsten Hjarsø.

Nettet strammes

Blandt virksomhedens nyere forretningsområder ses en øget ejendomsinvestering, herunder ejendommen Østerbrogade 190, som i øjeblikket projektudvikles og forventes at indbringe et tocifret millionbeløb. Det kommende år byder også på et øget fokus på bæredygtigt byggeri. Samtidig skal kerneopgaverne løses, så de genererer større overskud.

– Vi holder i indeværende år nettet lidt stramt, idet vi har fokus på både effektivisering og udvikling af vores aktiviteter hele vejen rundt i koncernen, og den vægtstang skal vi løfte i fællesskab på en måde, så balancen holdes. Samarbejdet imellem virksomhederne har indtil videre givet gode resultater, men vi kan gøre det endnu bedre, siger Karsten Hjarsø.