Adserballe & Knudsen vinder totalentreprise på Solvangskolen i Farum

Solvangskolen i Farum i Furesø Kommune bliver med opførelsen af to helt nye fløje kraftigt moderniseret. Adserballe & Knudsen A/S har vundet totalentreprisen på byggeriet.

Solvangskolen i Farum skal gennemgå en større ombygning med blandt andet PCB-sanering, hvorefter skolen udvides med to helt nye fløje. Holdet bag entreprisen på byggeriet, der har en værdi af knap 25 mio. kr., består af totalentreprenør Adserballe & Knudsen A/S med INGENIØR’NE og arkitekterne Mangor & Nagel, som har videreført visionen om den nye Solvangskole fra bygherren. De nye fløje skal bestå af 1.700 m2 undervisningsmiljø samt multifleksibelt fællesareal, som skolens unge brugere selv skal være med til at indrette med faciliteter som bordfodbold, boksebold og plads til være sammen med kammeraterne. Alt i alt vil skolen få et kæmpe løft i forhold til modernisering og godt indeklima. Hos Adserballe & Knudsen er administrerende direktør, Karsten Hjarsø godt tilfreds resultatet af udbudsrunden.

– Som lokal virksomhed glæder det os at indgå i samarbejdet med Furesø Kommune. Det gavner det lokale erhvervsliv, og vi får mulighed for at bidrage med vores erfaring og tekniske knowhow til at løfte opgaven, så kommunens børn oplever gode rammer og sundt indeklima i deres hverdag på skolen, siger Karsten Hjarsø.

Hos bygherren, Furesø Kommune, er en kedelig sag om PCB blevet vendt til glæde ved udsigten til at løfte skolens fysiske rammer på flere områder.

– Vi får mulighed for at begynde forfra med en skole med væsentligt lavere driftsomkostninger, nye pædagogiske og læringsmæssige rammer og et betydeligt bedre indeklima. Det er virkelig glædeligt, fordi det både giver en øget kvalitet for brugerne af skolen med det samme, men også er en investering, der betaler sig ind på den lange bane, siger Henrik Poulsen (S) fra Børne- og Skoleudvalget i Furesø Kommune.

Byggeriet forventes at gå i gang i andet kvartal af 2016 og færdiggjort allerede ved årsskiftet.

Visualisering: Årstiderne Arkitekter