Vestergaarden, Herlev

Tagrenovering

Stor tagrenovering giver 210 boliger et energi- og kvalitetsmæssigt løft. I alt 17.000 m2 tag renoveres i en hovedentreprise for boligselskabet 3B.

Hent referenceblad

Beboerne har fået nye VELUX ovenlysvinduer, hvilket har givet markant bedre dagslysforhold inde i boligerne.

Kort om projektet

Vestergaarden II er en af de store boligafdelinger, der blev opført midt i 1950’erne i Herlev. De 210 boliger er udført som 1½ plans rækkehuse, der danner 19 blokke i gule sten og 18 enkeltstående huse.

Adserballe & Knudsen skal renovere tagkonstruktionen på i alt 17.000 m2. Tag og facade efterisoleres for at give boligerne en energimæssig update.

En stor del af tømrerarbejdet udføres i egenproduktion.

 

Proces

Som hovedentreprenør har Adserballe & Knudsen i projektstyringen fokus på at koordinere de mange opgaver og koordinere underentreprenørernes arbejde med murer, blik, el, maler og VVS i de enkelte boliger såvel som hele projektet i forhold til hensynet til beboerne.

Adserballe & Knudsen er tidligere valgt af 3B til at renovere naboafdelingen Højstensgård i Herlev med 20.000 m2 tag, efterisolering, mm.

En række opgaver skal ligeledes udføres inde i de enkelte boliger. Boligerne er beboet under arbejdet, så en god dialog og hensyntagen til beboerne er vigtig for alle parter.

Projektet er opdelt i seks etaper, og ved at udføre renoveringen i afgrænsede etaper, mindsker byggeledelsen generne for beboerne.

Teknisk beskrivelse

Tagkonstruktionen gennemgås og fornyes, og afsluttende lægges nye vingetegl og monteres nye tagvinduer. En del af arbejdet er at efterisolere tag og facader, så boligerne energimæssigt lever op til nutidens krav.

Husene er opført med en vinduesfacade på havesiden, der også skal udskiftes.

Der er en betydelig tømrer egenproduktion med 15 mand og to funktionærer.

Tag og facade efterisoleres, så de mere end 70 år gamle bygninger kan leve op til nutidens energikrav.