Slotsvænget, Slagelse

Altanrenovering

Adserballe & Knudsen etablerer 99 nye lukkede altaner, som sikrer velisolerede og lyse boliger med store brugbare udeområder.  Sagen udføres i storentreprise.

Hent referenceblad

Vinklen på de nye altaner sikrer et godt solindfald over hele dagen.

Kort om projektet

Adserballe & Knudsen udskifter 99 altaner for Slagelse Boligselskab i Slotsvænget. Det giver en mærkbar forbedring af boligernes udemiljø, hvilket har været efterspurgt hos beboerne.

De hidtidige smalle og åbne altaner er typiske for en 1950’er bebyggelse, men de er ofte mørke, og solen kommer ikke ind. De nye altaner danner en vinkel i forhold til facaden og får et bedre solindfald hele dagen. Dermed vil altanen også blive solopvarmet og anvendelig allerede i det tidlige forår.

Slotsvænget er et godt eksempel på det klassiske murede boligbyggeri. Typisk for 1950’er-byggeri er der indgangspartier mod øst og altaner mod vest.

 

Proces

Altanprojektet er en del af en omfattende renovering af klimaskærmen på de fem boligblokke, der får nye facader og nyt tag med isolering, der lever op til nutidige krav, og som sikrer bedre indeklima og komfort. Desuden udskiftes vinduer og døre, og en blok ombygges til 18 boliger beregnet for ældre med gangbesvær.

 

Sagen udføres i storentreprise. Slotsvænget er en typisk sag for Adserballe & Knudsen med en bred indsats af fag, hvor der kan trækkes på erfaring fra flere tilsvarende opgaver.

Teknisk beskrivelse

På altansiden nedbrydes de eksisterende altanplader og betonbrystninger, og der etableres helt nye lukkede altaner og lette facadepartier, som sikrer velisolerede og lyse boliger med store brugbare altaner.

De eksisterende altanplader og betonbrystninger er blevet nedbrudt forud for etableringen af helt nye altaner.