Farum Midtpunkt, Farum

Tag- og facaderenovering

Adserballe & Knudsen renoverer og udskifter tag og facade på 318 boliger i Farum Midtpunkt. De i alt 13.000 m2 tage med grøn græsbevoksning udskiftes i det markante byggeri fra 1970’erne.

 

Kort om projektet

Det på mange måder banebrydende og værdifulde byggeri blev opført i 1970-74, men de i alt cirka 13.000 kvadratmeter tag med grøn græsbevoksning er nedslidt.

 

 

Proces

Adserballe & Knudsen har selv fem tømrere, to byggeledere og en projektleder på opgaven. Underleverandører medvirker med 25-30 mand.

 

Projektet er logistisk, udførelses- og tidsmæssigt krævende og tungt på grund af adgangsforholdene og boligblokkenes terrasseform, som gør det umuligt at komme til med store maskiner og kraner.

Farum Midtpunkt er kaldt et eksperimenterende "montagebyggeri", som er blevet berømt for sin modernistisk inspirerede terrasse-hus arkitektur.

Bebyggelsen rummer omtrent 4000 beboere.

Teknisk beskrivelse

Hver bolig er berørt af håndværkere mellem 10 og 13 dage. Fra hvert tag skal der fjernes otte kubikmeter jord og bevoksning.

Dernæst skal undertag og ovenlysvinduer udskiftes, og der lægges 200 mm isolering.

Facadevægge i en let konstruktion renoveres og isoleres op til dagens standard.

I forbindelse med dette arbejde, er der konstateret PCB, som skal håndteres miljørigtigt.

Beboerne deltager i følgegrupper, og i planlægningen er der lagt stor vægt på varsling og dialog.

I 2016 gennemførte Adserballe & Knudsen en 1-årsgennemgang af Farum Midtpunkts mange tusinde kvadratmeter tag ved hjælp af en drone - et effektivt tiltag til mindst mulig gene for beboerne.