Bag Elefanterne, København V

Ombygning af institution

For Københavns Kommune står Adserballe & Knudsen for renovering og ombygning af en tidligere Carlsberg kontorbygning til en moderne daginstitution.

Hent referenceblad

Kort om projektet

Adserballe & Knudsen gennemførte i 2011-2012 den første renoveringsopgave i forbindelse med etableringen af den ny Carlsberg Byen. Opgaven blev udført for Københavns Kommune i hovedentreprise og bestod af en renovering og ombygning af en tidligere Carlsberg kontorbygning.

I 2011 købte Københavns Kommune huset, og Adserballe & Knudsen stod for at indrette bygningen som børnehave og vuggestue for kommunen. 8 børnegrupper i alderen 0-6 år og pædagoger, i alt over 100 mennesker, er brugerne af huset og dets faciliteter.

Huset er opført i 1860 og var oprindeligt en del af Kongens Bryghus på Rahbeks Allé.

At skabe effektive processer i den type omfattende renoveringsopgaver er en kernekompetence hos Adserballe & Knudsen.

Proces

”Bag Elefanterne” er et eksempel på god renovering, idet alle parter oplevede et konstruktivt samarbejde. Projektets mange delopgaver blev koordineret på en vellykket måde, der sikrede en smidig og effektiv byggeproces, som holdt tidsplanen.

Tømrerarbejdet er udført i egenproduktion af Adserballe & Knudsens mandskab. I udførelsesperioden var der 4 tømrere og 2 byggeledere på sagen.

Som den første blivende institution på Carlsberg medvirker den til at tiltrække ny befolkning til den nye bydel i det gamle industriområde. Institutionen ligger i et bevaringsværdigt hus og med smukke, gamle træer på legepladsen.

Renoveringen har dermed opnået at skabe synergi mellem hus, have og by.

8 børnegrupper i alderen 0-6 år skal have deres dagligdag i institutionen.

En del af den 1.000 m2 store legeplads.

Teknisk beskrivelse

Stort set alt indvendigt bliver fornyet. Nye gulve, vægge, alle tekniske installationer, indretning af køkken og toilet/bad, kontor mm. Det er endvidere lykkedes at installere elevator samt ventilationsanlæg i det gamle hus.

Samtidig har det fine, gamle murværk og de oprindelige vinduer overlevet ombygningen.

Entreprisen omfatter endvidere 1.000 m2 legeplads og grønt område til børnene i Kammas Have foran huset.

Det gamle murværk og de oprindelige vinduer har overlevet ombygningen.