Mikkel Andersson er 29 år og byggeleder i A&K. Han sidder på Mariendalsvej, et nybyggeri af ungdomsboliger, ældreboliger, erhverv og offentlige opholdsarealer, hvor han er ansvarlig for lukningsentreprisen og flere af apteringsfagene.

Han sætter pris på, at han som ung byggeleder får lov til at træffe beslutninger, der er vigtige for byggesagen.

”Jeg kan godt lide at have brede rammer og en hverdag, som jeg kan præge. Det kan jeg i en virksomhed som A&K, hvor jeg har mange kasketter på i løbet af en arbejdsdag. Man skal løse nye udfordringer hele tiden, og det er sjældent, at der kun er ét svar på et spørgsmål. Når man får lov at bruge sit hoved, og man får valgt den rigtige løsning og kan se økonomi, tid og kvalitet gå op, så er det en god dag på byggepladsen. Der ligger en kæmpe tilfredsstillelse i at gøre en forskel og skabe værdi for sin byggesag.”

Værdiskabende på den lange bane

Mikkel var tidligere ansat i en virksomhed, hvor der var længere til ledelsen og et mere snævert handlerum i dagligdagen.

”Man har sin egen lille kasse i en større virksomhed. Du skal måske styre en enkelt entreprise og lave kvalitetssikring og beboerhåndtering, og så er det kun det, du laver. Det er også fint, men efter noget tid løber man lidt tør for udfordringer,” siger han og fortsætter:

”Når man udelukkende følger procedurer og passer sin egen lille del af biksen, ser man ikke tingene i den store sammenhæng. Man bliver doven og finder aldrig ud af, om man kunne have gjort noget anderledes, som kunne være værdiskabende for projektet og virksomheden på den lange bane.”

Byggeri handler om løsninger, ledelse og kvalitet

I A&K får Mikkel lov til at stå for en lang række forskelligartede opgaver, og det betyder, at han er inde i kernen af projekterne.

Han har et stort ansvar på sine skuldre, og derfor har han mulighed for at udøve stor indflydelse på projektet.

”For mig handler byggeri om løsninger, ledelse og kvalitet. I A&K går vi ikke bare efter den billigste pris, når vi indgår aftaler. Vi lægger stor vægt på, hvordan samarbejdet med den givne underentreprenør har været på tidligere sager, hvordan han har tænkt sig at gå til opgaven, og om han har input til tidsplanen for eksempel. Man forstår vigtigheden i at starte ordentligt ud og skabe samhørighed, for der skal nok opstå nye udfordringer senere i processen, som du så kan bruge dine kræfter på.”

 

På Mariendalsvej har Mikkel en meget bredere paraply. Han har gennemført sine første entrepriseaftaler fra udbud igennem forhandling til kontraktskrivning. Det var ikke noget, som han havde prøvet før, men projektchefen lod ham kaste sig ud i det.

”Det er en sindssygt fed fornemmelse, når projektchefen halvvejs inde forlader et møde med en leverandør, fordi han tør stole på, at jeg er i stand til at lave en fornuftig handel på egen hånd. Det er ret cool, at man ikke bliver håndstyret. Det er tillid, det er feedback, og det er sindssygt motiverende.”

Involvering fra begyndelsen

For Mikkel selv har det stor værdi at være med hele vejen igennem processen fra indkøb til aflevering, men han mener også, at det har en positiv effekt på virksomhedens bundlinje, at byggelederne har detaljeret indsigt i de projekter, som de har til ansvar at føre ud i livet.

”Det er lettere at styre en entreprise, når du allerede én gang har været igennem projektmaterialet, og du selv har handlet den af. Der er også den personlige relation. Du har siddet til møderne, så du kender allerede folkene, når de starter ude på pladsen. Det er relationsskabende, og relationerne gør folk mere samarbejdsvillige, og når de kan mærke, at vi har styr på tingene, giver det også mere respekt for vores arbejde. Og så er det alt andet lige lettere at få ting gennemført,” siger han og fortsætter:

”I mange virksomheder snakker projektleder med projektleder, chef med chef, direktør med direktør, osv., men sådan er det ikke her. Som byggeleder er man involveret på alle niveauer. Det er jo os, der skal være med til at eksekvere projekterne, så det er vigtigt, at vi er der til at stille de rigtige spørgsmål.”

Det gør en forskel

Byggesager bølger frem og tilbage. Den ene uge er der intet, der vil lykkes. Der er forsinkelser på leverancerne og flaskehalse overalt i processerne. Der er fejl i udførelsen, og håndværkerne kan ikke snakke sammen. Men ugen efter kan det hele vende på grund af en god beslutning, en smart løsning eller en god dialog med en samarbejdspartner over et stykke kage. Det er her, Mikkel trives. Når han kan gøre en konkret forskel i det daglige og flytte en sag fremad.

”Man skal være i stand til tage imod nogle tæsk og bruge dem konstruktivt til at få tingene på rette spor igen. Det er noget, som vi er gode til i A&K. Vi er villige til at betale prisen for at modtage gevinsten. Jeg synes ikke, at det er rart ikke at have medbestemmelse og kontrol. Man skal selvfølgelig passe ind i et hierarki, og man skal ikke forsøge at opfinde den dybe tallerken hver gang, men man vil også gerne føle, at man er med til at styre skuden i den rigtige retning. Jeg føler, at jeg får lov til det hos A&K. Jeg føler, at jeg gør en forskel her.”