Dennis Kensø er projektchef i Adserballe & Knudsen. For tiden kører han tre sager med tømreropgaver i fagentreprise på Kanalvej i Lyngby, Teglholm i Sydhavnen og Uptown på Nørrebro.

Dennis Kensø er selv udlært tømrer, men allerede inden han fik sit svendebrev, vidste han, at han havde brug for en ny udfordring. Han kunne simpelthen ikke se sig selv arbejde med det samme i ti år, og han nåede ikke engang at gå et enkelt som svend, før han startede på konstruktøruddannelsen.

Nogen går meget op i titler

Det er den personlige og faglige udvikling, der driver ham, men han har ikke brug for titler for at vide, at han bevæger sig i den rigtige retning. Han skal også lige tænke sig om to gange, før han kommer i tanke om, at hans formelle rolle i dag er projektchef.

”Der er nogen, der går meget op i titler, og det vil være forkert at sige, at det ikke betyder noget for mig, for en titel er også en form for anerkendelse, men det er aldrig noget, jeg har stilet efter. Det vigtige er, at jeg laver det, jeg godt kan lide og det, jeg føler mig god til. Så må titlerne bare følge med.”

Faglig selvtillid

Dennis er ikke i tvivl om, hvad han er god til, og det er hans chefer heldigvis heller ikke, hvilket et forestående 10 års-jubilæum i 2019 vidner om.

Det kan lyde overraskende, at en mand, der har brug for daglige udfordringer, står over for sådan en mærkedag. Ifølge Dennis er det netop fordi han i Adserballe & Knudsen har et frirum til at udvikle sig, og fordi han får anerkendelse for sin indsats.

”Fagligt hviler jeg meget i mig selv. Jeg har en meget stærk tro på min faglighed. Der skal meget til at modbevise mig. Det tror jeg også, at mine chefer vil nikke genkendende til. Jeg har en tro på, at de beslutninger, jeg tager, er de rigtige, men alligevel betyder anerkendelsen meget for mig, når den kommer fra nogle dygtige mennesker, som jeg respekterer og værdsætter.”

”Jeg har været så privilegeret, at der har været folk omkring mig, der har været gode til at anerkende mig. Jeg har haft chefer, der har anerkendt både indsatsen og de mål, som vi har nået.”

At gøre tingene ordentligt

Anerkendelsen er så også kommet i form af flere titelskift og et større ansvar herunder for ledelse.

”Nogle brænder udelukkende for at lede. Det gør jeg ikke. Jeg arbejder med byggestyring og ledelse, og mit fokus er på den store helhed i den enkelte sag. Min største passion er at gøre tingene ordentligt, så bygherren får høj kvalitet, svendene på pladsen er glade, og min virksomhed får et godt resultat.”

Det vigtige for Dennis er at lave gode sager, hvor alle kommer ud på den anden side med et positivt resultat og – meget nært beslægtet – en positiv oplevelse. Hvis man skal have den slags succesoplevelser, kræver det i en hård branche som byggeriet, at der er et konstant fokus på de gode relationer.

”Det er der nogen i det her kompagni, der har lært mig, at relationerne også er vigtige. Det har ikke ligget så dybt i mig. Jeg har mere været den der arbejdshest, der bare kløede på, men jeg har lært, at der er en investering i den del, som giver noget tilbage til både firmaet og dig selv.”

At undgå konflikt er et succeskriterium

Adserballe & Knudsen arbejder målrettet med at skabe et godt arbejdsmiljø, og har i de senere år investeret en del i tiltag, der skal hjælpe medarbejderne ude på pladserne i forskellige dele af deres arbejde. Især har der været fokus på håndtering af stress og konflikt.

”Der er mange flere konflikter i branchen i dag, end da jeg startede min karriere, så det at sætte fokus på konflikt og kommunikation, det er guld værd i mine øjne. Jeg er helt sikker på, at der ville være langt flere konflikter på vores sager, hvis ikke vi havde øje for det.”

At undgå konflikt er et succeskriterium for Dennis. Uanset om det er en ung eller en erfaren byggeledelse, så er der ingen, der er tjent med konflikt.

For Dennis har det derfor været værdifuldt at få redskaber, som han kan bruge i sin dagligdag på både byggepladserne og mødegangene.

”Vi italesætter konflikter for at undgå dem, og det er der en stor læring i. Jeg forsøger at se sagen fra den anden parts side, og jeg forsøger at holde dialogen på et vist niveau, så tingene ikke udvikler sig negativt.”

En investering i at blive gammel i branchen

Ordentlighed er en kerneværdi hos Adserballe & Knudsen, og det betyder, at virksomheden behandler alle samarbejdspartnere med respekt, og tager ansvar for at køre processerne sikkert igennem. Her læner man sig ikke tilbage og lader andre om at løse udfordringerne.

”Det giver en fælles forståelse, at man kan sætte sig ind sammen med folk og finde et fælles fodslag. Når sager går i hårknude, slider det jo ikke kun på sagen, men også på organisationsledelsen og især på dig selv. På den måde er det virkelig en investering i at kunne blive gammel i denne her branche. Når samarbejdet er godt, er det lidt lettere at gå på arbejde.”