Alexander Davidsen blev udnævnt som projektchef i 2018 efter en lynkarriere i Adserballe & Knudsen. Han er et godt eksempel på, at medarbejdere, der kan og vil, har rig mulighed for at udvikle sig i A&K.

Kun fire år er der gået, siden han først blev ansat som byggeleder på en mindre sag med et budget på 39 millioner kroner. I dag har han en projektportefølje på i alt 258 millioner kroner. Et af projekterne er en stor renoveringsopgave for AAB, hvor A&K blandt andet udskifter 5.000 kvadratmeter tag.

– Det bliver ikke meget bedre end at have en tagsag om sommeren, hvor man kan stå oppe i sjette sals højde og kigge ud over København med solen i øjnene, siger Alexander.

High Performance Team

Han står på toppen af boligafdelingen i Sydhavnen, der rummer 277 lejligheder. Han er på mindst en af sine byggepladser hver eneste dag og følger sine sager meget tæt, men med de forskellige skift – først fra byggeleder til projektleder, så senior projektleder og nu projektchef – er også fulgt et skift i fokus.

– Som projektchef er mit arbejde selvfølgelig anderledes end tidligere. Jeg er stadig beskæftiget med produktion, styring og økonomi, men det er på et andet niveau i dag. Jeg kender mine sager ned til mindste detalje, men i dag er en stor del af min opgave at sammensætte det helt rigtige hold til at tage sig af en byggesags store kompleksitet og daglige udfordringer.

Projektteamet på AAB 35 arbejder som ”high performance team”, hvilket vil sige, at holdet er sammensat og opgaverne er fordelt efter de enkelte medarbejderes kompetencer. Det er en tilgang, som A&K i disse år udbreder over flere sager.

Indsatsen følger i tråd med et generelt set øget fokus i virksomheden på ledelseskompetencer, processtyring og videreuddannelse inden for konflikthåndtering og beboerdialog.

Dialogforum styrker faglighed og fællesskab

Alexander ruster sig til de skiftende udfordringer ved at benytte sig af de muligheder for kompetenceudvikling, som A&K stiller til rådighed for ham.

– I mine øjne nytter det ikke noget bare at komme i mål. Nu er jeg blevet projektchef, og så handler det for mig om at blive ved med at dygtiggøre mig. Jeg er meget opmærksom på de konkrete områder, hvor jeg har brug for at udvikle mig. Jeg får sparring til både personaleledelse og sagsstyring.

Alexander er også fast deltager i A&K’s faglige møder og

arbejdsgrupper, som beskæftiger sig med at udvikle de af virksomhedens politikker og praksisser, der knytter sig til produktion.

– Det er et åbent dialogforum, hvor firmaets projektfolk mødes uden for deres daglige sager. Det handler om at spille hinanden gode, og alle er der af samme grund. Man løfter i flok, for alle ønsker at blive bedre, siger han og fortsætter:

– Det er ikke nødvendigvis så formelt. Måske fortæller nogen en anekdote fra en sag, men vi kan også gennemgå en konkret problemstilling ned i detaljen, og hvis der bare er én, der lærer noget af det, som vedkommende kan tage med videre, så har det haft en betydning.

Indblik i strategien 

Alexander fortæller, at især for nye projektledere er disse møder en god introduktion, for det er fora, hvor man som medarbejder bliver inddraget og taget seriøst.

– Det er meget vigtigt for mig at være med i det forum, og jeg vil altid prioritere det. Man får mere information, og man får en indsigt i ledelsens strategiske arbejde og de mere overordnede linjer i virksomheden.

– Disse møder er en investering af ens tid, men utvivlsomt er det noget, der betaler sig hjem igen. For den enkelte medarbejder, for den enkelte sag og for virksomheden. Det er en måde at arbejde med virksomhedens ånd og værdier i dagligdagen. Det sikrer en fælles forståelse og fælles retningslinjer. I dag er der en stor samhørighed i virksomheden, men den slags kommer ikke af sig selv.

Som en anden familie

A&K har igennem 2018 arbejdet med at formulere sin kerneværdier og sin kernefortælling, og netop ånden og de fælles værdier betyder meget for Alexander.

– Ordentlighed er en værdi, der betyder meget for mig. Jeg vil gerne have, at alle parter efter en sag fortæller, at de har haft et godt forløb, og at de gerne vil arbejde sammen med Alexander igen. Hvis de tænker sådan, så er det også godt for virksomheden, og virksomhedens interesse er altid det primære for mig.

– Jeg nyder at komme på arbejde, for det er som en anden familie. Man kan være seriøs, kort og kontant med et skarpt fagligt fokus, men samtidig er humoren fuldstændigt afgørende i denne virksomhed, og der er ingen tvivl om, at vi er her for hinanden, siger han og afslutter:

– Hvorfor skulle jeg ikke have 10 års jubilæum i A&K?